MAGICPHOTOWORLD.COM

Delta Airlines

Goedkope tickets naar Lima?


Natuurlijk, maar dat is dan meteen de enige reden om met Delta Air Lines te vliegen. Verder hoef je dan ook geen enkele service te verwachten van de kant van Delta, zelfs een plaats in één van hun vliegtuigen kan nog te veel gevraagd zijn.Delta Boeing 767 Dus vergeet degoedkope tickets en betaal dat beetje extra voor de service die zo welkom is op lange afstands vluchten.

> Hoe Delta de eerste dag van onze vakantie in Peru verpest heeft:


Toen we gingen inchecken voor onze vlucht Amsterdam – Atlanta werd ons medegedeeld dat ze ons nog niet door konden boeken voor onze aansluitende vlucht Atlanta - Lima. In Atlanta lukte het ons in zo'n 90 minuten om door alle veiligheids controles en andere ongein heen te komen. Toen we ons meldden bij de Delta balie hadden we nog 2 uur voor het vertrek van onze vlucht naar Lima. Ze hadden nog geen stoelen voor ons, maar als we rustig even zouden gaan zitten zouden ze ons oproepen zodra de stoelnummers beschikbaar waren. Nou, niet dus.
Meer dan een uur later maakten ze bekend dat de vlucht overboekt was en dat ze vrijwilligers zochten die een extra nacht in Atlanta wilden blijven. Delta zou voor een hotel zorgen en de vrijwilligers zouden voor 400 dollar aan vliegvouchers ontvangen, te besteden bij Delta. Intussen was het boarden begonnen, alsof het de normaalste zaak van de wereld is om een vlucht te overboeken, maar het zag er allemaal bijzonder ongeorganiseerd en hectisch uit met al die rondrennende mensen zonder stoelnummers.
Zo'n 10 vrijwilliger-mededelingen later werden we gevraagd om bij de balie te komen en ze vertelden ons dat we vandaag niet meer naar Lima konden vliegen. Ter compensatie boden ze ons vliegvouchers aan van Delta en ze zeiden dat we in hun hotel konden overnachten, om de volgende dag met dezelfde vlucht door te vliegen naar Lima. Aangezien we als Nederlanders aan de vliegvouchers niet zo veel zouden hebben vonden we deze regeling niet erg fantastisch. We zouden er alleen mee van Amsterdam naar Amerika kunnen vliegen. Nu boden ze onz de helft van het bedrag in cash en voor elk van ons voor $7,- aan maaltijdbonnen. Dit zouden we in de domestic flights terminal, aan een andere balie van Delta kunnen ophalen.

In het kort:

  • Aan deze volgende Delta balie moesten we 90 extra minuten wachten voordat we geholpen werden.
  • Ze hadden geen hotel meer voor ons, omdat het Delta hotel eveneens overboekt was, dus moesten we zelf maar een ander hotel regelen en ons vervoer daar naartoe. We moesten zelf alle extra kosten betalen.
  • We zijn naar minimaal 3 andere balies doorverwezen, voor we het geld kregen dat ze ons hadden aangeboden. Dit duurde bij elkaar minstens weer een uur.
  • Geen mens kan een normale maaltijd krijgen voor $7,- op of nabij de luchthaven.
  • Ze hebben ons 4 uur laten wachten op onze bagage en uiteindelijk kregen we te horen dat ze geen idee hadden of ze het aan ons konden geven en hoe laat dat dan zou gaan gebeuren.
  • Volgens Delta is het niet hun probleem dat we nu onze reeds geregelde en betaalde transfer en hotelovernachting in Lima missen.
  • De volgende dag waren er wederom 50 nieuwe mensen die nog een nachtje in Atlanta mochten blijvem, omdat ook deze vlucht overboekt was.
  • Delta zegt: "overbooking is completely normal". Wij vinden het niet normaal om 50 mensen per dag te hebben met een onderbroken reis...
Delta een lange wachtrij in Lima Peru

> Hoe Delta de laatste dag van onze vakantie in Peru verpest heeft:


Toen we op de luchthaven aankwamen voor ons vertrek naar Atlanta en eindbestemming Amsterdam annuleerde Delta plotseling onze vlucht. Op woensdagavond was er een vulkaanuitbarsting geweest in Ecuador en daarom kon onze vlucht op Donderdagavond niet doorgaan. Volgens Delta. Niet één andere vlucht met gelijke bestemming was geannuleerd, alleen degene van Delta. Nu mochten we terug naar Lima, waar we 2 extra nachten moesten blijven, zaterdagochtend konden we terug komen om naar huis te vliegen. Delta heeft niet voor de extra kosten betaald.
De vlucht van zaterdagochtend was met minstens 50 mensen overboekt. Alweer. Maar dit keer waren wij bij de gelukkigen die wel mee mochten.

En daarom is ons advies: Delta: Doe maar niet!

> UPDATE: Delta's reactie op onze klachten:


26 augustus 2006: Als we twee weken thuis zijn krijgen we een brief van Delta's klantenservice: " We are happy to reimburse the expences you requested. I've authorized a check, and it will arrive soon. Your continued patience is appreciated". Tot op heden zijn we nog steeds onze patience aan het continueren, van Delta hebben we niks meer gehoord...

> UPDATE: Nooit meer iets gehoord:


16 november 2007: > Ons geduld is tot het maximum op de proef gesteld, maar we hebben nooit onze cheque, of correspondentie van Delta gezien. Delta? doe maar niet!