MAGICPHOTOWORLD.COM

Wereldreis > Voorbereiding

Huis en Haard Werk Gezondheid
Reisdocumenten Geldzaken Uitrusting
Multimedia Verzekeren Links
Van november 2007 tot mei 2009 hebben wij een lange reis gemaakt naar Azi en het Midden Oosten. Hier kun je lezen wat we zoal gedaan hebben voordat het grote moment van vertrek uit Nederland daar was, want dat je niet zomr kunt vertrekken om leesvoervoor een jaar of langer in het buitenland te verblijven dat moge duidelijk zijn.

Yvonne droomde er altijd al van om eens voor langere tijd rond te kunnen reizen over de wereld. Ze had het plan van een zogenaamde wereldreis dan ook al eens geopperd. Het leek Peter wel wat, maar hij twijfelde nog. Pas in het najaar van 2005 besloten we samen dat het ons toch wel heel erg leuk leek om dit plan daadwerkelijk te gaan uitvoeren.

Het oorspronkelijke plan, het moment van vertrek en ook de duur van de reis zijn -tig keer veranderd sinds we de knoop hebben doorgehakt, maar uiteindelijk hebben we bijna anderhalf jaar rondgetrokken, voornamelijk in Azi. We hebben ruim de tijd genomen om elk land en de bevolking ervan te leren kennen en op sommige plekken zijn we wat langer gebleven om ons nuttig te maken, door bijvoorbeeld (kleinschalig) vrijwilligerswerk te doen.

Om meer te lezen over onze voorbereiding van deze reis kun je de links bovenaan deze pagina gebruiken. Wil je de reisverhalen van onze reis lezen? Klik dan hier. En voor de bijbehorende foto's kun je hier kijken.

Tijdens de reis hebben we geld ingezameld om uit te geven bij lokale projecten voor kinderen. Lees hier alles over de Treelo-aktie.