voorbereiding > wat te doen voor vertrek

leesvoerHier kun je lezen wat we zoal gedaan hebben voordat het grote moment van vertrek uit Nederland daar was, want dat je niet zomr kunt vertrekken om voor een jaar of langer in het buitenland te verblijven dat moge duidelijk zijn.

Yvonne droomde er altijd al van om eens voor langere tijd rond te kunnen reizen over de wereld. Ze had het plan van een zogenaamde wereldreis dan ook al eens geopperd. Het leek Peter wel wat, maar hij twijfelde nog. Pas in het najaar van 2005 besloten we samen dat het ons toch wel heel erg leuk leek om dit plan daadwerkelijk te gaan uitvoeren.

Het oorspronkelijke plan, het moment van vertrek en ook de duur van de reis zijn -tig keer veranderd sinds we de knoop hebben doorgehakt, wereldkaartmaar zoals het er nu naar uitziet willen we minimaal een jaar, maar waarschijnlijk wel 2 jaar rondtrekken, voornamelijk in Azi. We willen ruim de tijd nemen om elk land en de bevolking ervan te leren kennen en misschien blijven we op sommige plekken wel langer om ons nuttig te maken, door bijvoorbeeld (kleinschalig) vrijwilligerswerk te doen.

Na die tijd van rondreizen willen we ons ergens voor langere tijd vestigen, maar we weten nog niet of dit weer in Nederland zal zijn. Daar gaan we vooralsnog wel vanuit, maar wie weet wat er op ons pad komt.

Om meer te lezen over onze voorbereiding van deze reis kun je het menu links gebruiken.