nieuws > blijf op de hoogte!

Engelse vlag On this page you can see where we are and what we're doing during our trip. The info will be in Dutch only.

Nederlandse vlag Tijdens onze reis kun je op deze pagina altijd meteen zien waar we uithangen en wat we de laatste tijd allemaal meegemaakt hebben.

Treelo terug op de Hoedenplank23-05-2009 Alweer twee weken in Nederland, dus tijd voor een korte update. We hebben inmiddels een huis gevonden, waar we waarschijnlijk volgende week naar toe kunnen verhuizen. Het is een eengezinswoning in Hoogezand, te huur voor maximaal zes maanden, zodat we het komende half jaar rustig rond kunnen kijken naar een geschikte woning in Groningen. Peter is druk aan de slag met Mango Marketing en Yvonne begint komende week als invalleerkracht. Zoals jullie kunnen zien heeft Treelo zich op de hoedenplank van onze nieuwe auto genesteld.
Verder zijn gisteren onze beide websites MagicPhotoWorld.com en Wereldreis.Magicphotoworld.com voor een deel gefuseerd. De verandering van de volledige fusie is nogal ingrijpend en daarom nog niet klaar. De komende weken zal er steeds meer 1 website ontstaan: magicphotoworld.com. Schrik niet als er af en toe iets niet (goed) werkt. Het komt allemaal goed...uiteindelijk. Tige, zoals de IndiŽr zegt.

Wij zijn het laatst gesignaleerd in: HOOGEZAND, Nederland
Tijd in Nederland: Lokale tijd:

16-05-2009 Allemaal hartstikke bedankt voor het welkom in Nederland! Op Schiphol werden we meteen verrast door een klein comitť en verder waren er kaartjes, mailtjes, en berichtjes in het gastenboek: leuk!
Precies een week zijn we nu in Nederland. We hebben niet stil gezeten en inmiddels zijn we weer officiŽel ingeschreven, hebben we een auto gekocht (wat een drama dat openbaar vervoer hier) en zijn we hard op zoek naar eigen woonruimte. We hebben al verschillende mensen een bezoekje gebracht en gelukkig lijkt iedereen ons nog te herkennen.
Verder wordt er ook druk aan de website gewerkt en bijna alle fotogalleries zijn al in het Engels vertaald. Binnenkort gaan we beginnen aan het afmaken van de info-pagina's en t.z.t. zullen we ook ons hoofd breken over de mogelijkheid om onze beide websites samen te voegen tot ťťn geheel.

05-05-2009 Daar is 'ie dan... het allerlaatste reisverhaal. Van deze reis (wordt vervolgd...)

05-05-2009 Onze laatste dagen Jeruzalem waren helaas nogal bewolkt. We hebben daarom onze tijd nuttig gebruikt om de fotogalleries Jerusalem 1 en Jerusalem 2 aan de site toe te voegen. Op het reisverhaal moeten jullie nog even wachten.
De komende dagen reizen we via Eilat en Taba terug naar CaÔro, vanwaar we zaterdag naar Nederland vliegen. Tot gauw!

01-05-2009 Het laatste geld van Treelo is uitgegeven! Lees hier waaraan.

Op Weg naar het Monastery in Petra28-04-2009 Daar zijn we dan: in IsraŽl, ons laatste nieuwe land voor we naar Nederland terug keren. De busrit van het zuidelijke Eilat naar Jerusalem was zo anders dan we ons hadden voorgesteld. Dwars door de Westelijke Jordaanoever ging de rit, maar we hebben geen security-check of gewapende militairen gezien. Het was een rustige busrit door een desolaat landschap, zoals we er de afgelopen weken zoveel gezien hebben.
Halverwege de rit stopte de bus voor de dodenherdenking, die hier vandaag plaatsvindt en morgen willen we de festiviteiten van de onafhankelijkheidsviering gaan meebeleven.
Ons appartement is voorzien van een internetverbinding en dus is er ook goed nieuws voor jullie, de lezers thuis: het nieuwe reisverhaal en de bijbehorende galleries King's Highway 1 en King's Highway 2 zijn toegevoegd.

22-04-2009 Eindelijk hebben we even tijd gevonden om de galleries bij het vorige reisverhaal toe te voegen: Luxor naar Dahab 1 en Luxor naar Dahab 2.
Inmiddels zijn we met een huurauto onderweg van Petra naar Amman, terwijl we onderweg regelmatig stoppen bij kastelen en mooie uitzichtspunten. Over twee dagen denken we in Amman aan te komen, vanwaar we de oversteek naar Israel maken.

Jeepsafari naar de Colored Canyon16-04-2009 Helaas is de dorps-tamtam ook op ons laatste woonadres in Hoogezand aangekomen en onze thuiskomst op 9 mei is dus geen verrassing meer. Jammer, maar we hoeven het dus nu niet meer zachtjes te zeggen: 9 MEI KOMEN WE NAAR NEDERLAND!
Tot die tijd willen we nog naar JordaniŽ en IsraŽl, om daarna vanuit CaÔro naar Amsterdam te vliegen. We zijn voor de eerste tijd dringend op zoek naar woonruimte in de stad Groningen, dus wie heeft er nog een zolderverdieping vrij?
Om alvast weer in het ritme te komen hebben we vandaag hard gewerkt en het reisverhaal van Luxor naar Dahab geplaatst. Veel plezier weer met lezen en onze volgende update is dus vanuit JordaniŽ, uhm... IsraŽl... of toch?!?!?

12-04-2009 Al bijna een week zijn we in Dahab. We zijn niet wild aan het duiken geslagen, maar relaxen even, want Peter was ziek. Niks ernstigs, maar ziek genoeg om niet te kunnen reizen of er op uit te trekken om de omgeving te zien.
Morgen willen we dan eindelijk weer eens wat gaan doen: de SinaÔ in, om de colored canyon en de white canyon te zien. Een dag later gaan we naar Mount SinaÔ en het St. Catharina klooster. Daarna door naar JordaniŽ, waar we zeker Petra en Wadi Rum niet willen overslaan.

03-04-2009 Inmiddels zijn we in Luxor aangekomen, waar we niet echt enthousiast zijn over de lawaaiige stad zelf en dan met name z'n opdringerige inwoners. De tempels zijn wel heel erg de Boot naar Philaemooi en maken het derhalve wel weer goed. Toch willen we niet te lang blijven en gaan we zo gauw mogelijk naar Dahab. Lekker luieren aan het strand na drie weken tempels, piramides en musea.
Dankzij het hoge toeristengehalte is er in Luxor wel overal draadloos internet beschikbaar en hebben we nu ook de Aswan 1 en Aswan 2 foto galleries kunnen toevoegen.

02-04-2009 Wil je weten wat we afgelopen week gedaan hebben? Dat kan! Het reisverslag van in en om Aswan is klaar.

25-03-2009 Zie hier de CaÔro foto gallery!

24-03-2009 Voor de liefhebbers is er weer een nieuw reisverslag om te lezen. Foto's volgen gauw.

Peter en Yvonne bij de pyramides van Giza21-03-2009 We hebben er al heel wat gezien: Pyramides. In Saqqara en Dashur staan de oudste.
Vandaag zijn we naar de beroemde pyramides van Giza geweest. Erg indrukwekkend om ze in het echt te zien!

Het wordt al bijna weer tijd afscheid te nemen van de chaos, drukte en viezigheid van Cairo. Overmorgen gaan we met de trein naar Aswan, in het zuiden van het land.