MAGICPHOTOWORLD.COM

Werk > Baan Opzeggen of Onbetaald Verlof?

Huis en Haard Werk Gezondheid
Reisdocumenten Geldzaken Uitrusting
Multimedia Verzekeren Links
Ondanks dat Peter het naar z'n zin had bij BestThings.nl en Yvonne wist dat ze haar groep 3 ťn collega's zeker ging missen, werken wij toch vooral om te leven. Aangezien we aan het begin van onze reis voldoende financiŽle middelen verzameld hadden om het een hele tijd uit te kunnen houden in AziŽ, zeiden we beiden onze baan op.

groep 3

We zijn ons ervan bewust dat aan deze beslissing het risico zit om arbeidsongeschikt te raken zonder recht op een uitkering. We hebben daarom een hele tijd getwijfeld of dit wel de juiste keuze zou zijn, maar wist je dat het overgrote deel van de wereldbevolking dit risico hun hele leven lang loopt, omdat er in hun land nooit iets wordt uitgekeerd bij arbeidsongeschiktheid? Wij hebben de stap gewaagd voor die anderhalf jaar die we onderweg waren.

Over de 2 % die we per jaar gekort zijn op onze AOW kunnen we niet echt wakker liggen. In de paar jaar die we gewerkt hebben is ons al een heel wat groter bedrag door de neus geboord met alle wijzigingen op het gebied van pensioenen en premies. Er zijn trouwens verschillende manieren om het gemiste geld te compenseren, dit geldt ook voor de pensioenopbouw die bij ontslag stopt.

Ook de ANW premie wordt gestopt als je zonder baan naar het buitenland vertrekt, maar we hebben een goede uitvaartverzekering, waarvoor we al jaren premie betalen en waarmee de nabestaanden zich in het geval dŠt geval best konden redden.

Voor iedereen die bovenstaande toch een bezwaar vindt, biedt de levensloopregeling misschien uitkomst. PotlodenHet is dan wel even wat langer sparen voor je weg kunt, maar dan kun je in elk geval je baan en alle bijbehorende zekerheden behouden.
Ook is er nog de mogelijkheid van onbetaald verlof. Houdt er dan wel rekening mee dat in veel gevallen het werknemersdeel van alle premies door jou zelf betaald zullen moeten worden. In ons geval liep dit nogal op. Bovendien zullen niet alle werkgevers staan te springen voor deze regeling, zeker niet als het om een periode van bijvoorbeeld een jaar of langer gaat.