MAGICPHOTOWORLD.COM

Multimedia > foto, muziek en internet

Huis en Haard Werk Gezondheid
Reisdocumenten Geldzaken Uitrusting
Multimedia Verzekeren Links
We hebben lang getwijfeld wat voor ons de juiste camera zou zijn om mee te nemen op deze reis. Als je leuke plaatjes hebt geschoten wil je die natuurlijk goed bewaren, dus moesten we ook nadenken over een manier om de foto's goed op te slaan en te kopiëren. Verder wilden we graag muziek meenemen onderweg, maar welk muziekapparaat was nou het meest geschikt voor ons? En dan nog: we wilden onderweg regelmatig de website even bijwerken, maar hadden geen zin om lange tijd in een internetcafé door te brengen.

Asus

Onze Samsung Pro 815 beviel ons eigenlijk nog steeds prima, maar toch zagen we de extra mogelijkheden van een Canon EOS 400D: sneller focussen, betere resultaten bij minder licht en bovenal sprak het ons aan dat de scherpte-diepte veel beter te reguleren is dan met de Samsung. Uiteindelijk hebben we toch de keus gemaakt om de Samsung in te ruilen voor de Canon en hebben we er een Sigma 18-200 mm allround lens bij gekocht. Dit betekent een groot bereik, dus niet de hele tijd lenzen wisselen en stof in je camera krijgen. Na een aantal maanden reizen vonden we de scherpte van deze lens erg tegenvallen en kochten we in China twee Canon-lenzen: één groothoek voor de landschappen en een 24-105 mm voor de andere plaatjes.

Onze volgende aanschaf was een mp3 speler. Onze keus viel eigenlijk al vrij snel op de 4gb versie van de Creative Zen V-plus, die naast muziek ook filmpjes kan afspelen. We namen ook 2 bijpassende, opvouwbare reisluidsprekertjes mee, zodat we in onze kamers niet aldoor met van die dopjes in onze oren hoefden te zitten. Ergens in China zijn we de Zen V-plus kwijt geraakt en hebben we, na lang zoeken, een Meizu gevonden ter vervanging.

Lange tijd hebben we erover gedacht om een imagetank mee te nemen, om de foto's op te bewaren. In internetcafé's met dvd-brander zouden we dan dvd's branden, zodat we ook een back-up naar Nederland konden sturen. Een beetje een handig apparaat met goeie recensies kostte echter al gauw honderden euro's en Creativeomdat het ons ook wel aansprak om op elk geschikt moment van de dag (wachten op de trein, een avond in een hotelkamer) reisverhalen te kunnen typen zijn we toen gaan kijken naar een kleine laptop. Al gauw verdween dit idee weer uit beeld: te groot en te lastig om mee te nemen, jatgevoelig ook. Een pda dan? Echter niet geschikt om foto's op te slaan en weer extra software nodig om teksten om te zetten naar een andere computer.
Toen kwamen we op internet de ultra compacte laptops tegen, die het midden houden tussen een pda en een laptop. Klein en niet te zwaar, met legio mogelijkheden: genoeg ruimte om veel foto's op te slaan en ook geschikt om teksten te maken en zelfs te internetten en mailen. Na lang wikken en wegen hebben we toen de Asus R2h aangeschaft, met opvouwbaar toetsenbordje en minimuis. Voor het maken van reservekopieën nemen we nog een externe harde schijf mee.
In India heeft onze Asus, na intensief gebruik, de geest gegeven. Inmiddels was de netbook steeds hipper geworden, we zagen andere reizigers er regelmatig mee zitten internetten. Wij wilden er graag één met ook een beetje opslagruimte voor onze foto's en daarom hebben we een Eee Pc Asus aangeschaft.