MAGICPHOTOWORLD.COM

Turkey > Turkije

> National flag of Turkey | Nationale vlag van Turkije

National flag of Turkey | Nationale vlag van Turkije

> Map of Turkey | Kaart van Turkije

Map of Turkey | Kaart van Turkije

> Area | Oppervlakte


780.580 km²

> Capital | Hoofdstad


Ankara

> Population | Aantal Inwoners


71 Million

> Currency | Munteenheid


Yenı Türk Lirasi | Nieuwe Turkse Lira
1,80 YTL = 1 EUR

During our visit to Istanbul in 2004 they still used the old(er) Lira in Turkey, which was slightly less worth than the new one, as you can see on the picture.

Ten tijde van ons bezoek aan Istanbul in 2004 was de oude(re) Lire nog in gebruik, die een ietsie pietsie minder waard was, zoals je op de foto ziet.

> Language | Taal


Turkish

Turks

> Climate | Klimaat


Because of the differences in landscapes Turkey has many different climates as well. The south coast is not too hot during the summer and mild in winter time. In winter it's raining a lot. The north coast is much cooler and it's raining a lot during the whole year. The eastern part of Turkey has cold winters but hot summers.

Door de vele verschillende landschappen kent Turkije ook sterke verschillen in het klimaat. Aan de Zuidkust is het in de zomer niet te warm en in de winter niet te koud. Wel valt er in die periode veel neerslag. De noordkust is koeler en er valt het hele jaar door geregeld neerslag. Het oosten kent strenge winters en hoge zomertemperaturen.

> Visa | Visum


Engelse vlag Info is from 2009! Every visitor is obliged to buy a Turkisch visa on arrival. The costs of this visa are 10 to 15 Euro and validity is 1 to 3 months.

Nederlandse Info is van 2009! Bij aankomst in Turkije is iedereen verplicht een visum te kopen. Voor Nederlanders kost dit plakplaatje 10 Euro, voor sommige nationaliteiten is het iets duurder. Geldigheid van het visum varieert van 1 tot 3 maanden en is afhankelijk van je nationaliteit. Nederlandse paspoorthouders krijgen standaard een 3 maanden-visum.

> Travel | Reizen


Dutch Embassy | Nederlandse Ambassade:
Turan Gunes Bulvari, Hollanda Caddesi 3, 06550 Yildiz Ankara
tel : (312) 409 1800
Open: mon-fri 08.30-17.00

Consulaat-generaal Istanbul
Istiklal cad. 393, 34433 Beyoglu Istanbul
tel: (212) 393 2121
Open: make an appointment / afspraak maken

> Particularities | Bijzonderheden


Keep in your mind that you're visiting a country where a lot of muslims are living. Their culture doesn't allow women to wear some of the western clothes like miniskirt and shirts with the shoulders uncovered. Always bring a shawl to cover your hair, you might run into a beautiful mosque that's really worth a visit. For the rest: don't act too familiar and be respectful, then everybody shall treat you with respect and in a friendly way as well.

Wees jezelf ervan bewust dat je een land met een groot aantal Moslims bezoekt en dat hun cultuur het niet toestaat dat vrouwen er te bloot bijlopen. Neem altijd een doek of sjaal mee, waarmee je je hoofd kunt bedekken, mocht je onverwacht een mooie moskee tegenkomen die je graag wil bezoeken. Minirokjes en topjes met spaggettibandjes worden hier niet gewaardeerd. En verder: bewaar gepaste afstand en de mensen zullen jou ook vriendelijk en met respect behandelen.

> Highlights


Nederlandse vlag Istanbul had voor ons in 2008 weinig verrassingen meer. We struinden er vier jaar eerder al eens uitgebreid rond. DiyarbakirVol verwachting vertrokken we daarom naar het binnenland. In Afyon, is het hooggelegen fort op die kale rots in de stad een bizar gezicht. Ook Cappadocië heeft veel te bieden kwa landschap, met al zijn puntige rotsen, terwijl wij steden als Malatya en Elaziğ maar middelmatig interessant vinden.

Het Oosten van Turkije heeft de reiziger veel te bieden op het gebied van cultuur. In Diyarbakir en Şanliurfa lijken de Middeleeuwen nog maar net voorbij en Hasankeyf heeft dat tijdperk nog helemaal niet achter zich gelaten. Ook het tegen een heuvel gebouwde, goudkleurige Mardin is een bezoekje waard, maar kan niet tippen aan de sfeer en veelvoud aan bezienswaardigheden in de omgeving van de stad Van. Doğubayazit tenslotte heeft fantastische mogelijkheden voor wandelen en bergbeklimmen, met de Ararat op amper 10 kilometer afstand van het dorpscentrum.

> Useful Links | Handige Links


Turkije
Turkish Ministry of Tourism
Turkish Embassy
Ministry of Culture and Tourism
Torokorszag-Kepgaleria.Lap.hu Turkey Link Collection
TravelLibrary.com Guides, Reviews and More...
All Hotels in Turkey
Travelogue Istanbul


Last Minute Turkije
Reisbijbel Reisverhalen, foto's en informatie
Turkije.Zappsite.nl Links
Turkije.nu Links en info Turkije
Turkije.Leukestart.nl Links over Turkije
Turkije.Beginthier.nl Turkije Links
Turkije.2Link.be
TurkijeLinks.nl
Istanbul.Startpagina.nl Istanbul Links
Istanbul.Startkabel.nl Meer Istanbul
Istanbul.Reisstart.nl Linkverzameling Istanbul
Reisadvies Turkije Ministerie van buitenlandse zaken
Reisverhaal Istanbul
Reisverhaal Centraal Anatolië
Reisverhaal Zuid-Oost Turkije
Reisverhaal het Verre Oosten van Turkije

> weather | Het Weer