MAGICPHOTOWORLD.COM

Myanmar~Burma

> National flag of Myanmar | Nationale vlag van Myanmar

flag Burma - vlag Birma

> Map of Myanmar (Burma) | Kaart van Myanmar (Birma)

map Burma - kaart Birma

> Area | Oppervlakte


678.500 km˛

> Capital | Hoofdstad


Yangon (Rangoon)

> Population | Aantal Inwoners


47 Million

> Currency | Munteenheid


Kyat
8,3 MMK = 1 EUR

> Language | Taal


Engelse vlag Burmese and some minority ethnic languages.

Nederlandse vlag Birmees en enkele talen van etnische minderheden.

> Climate | Klimaat


Engelse vlag Tropical monsoon; rainy, hot and humid summers with southwest monsoon from June to September; less cloudy and rainy, mild temperatures and lower humidity during winter with northeast monsoon from December to April.

Nederlandse vlag Tropisch moeson klimaat; regenachtige, hete en vochtige zomers met een zuid-west moeson van juni tot september; minder bewolkt en regenachtig, milde temperaturen en lagere luchtvochtigheid in de winter, met een noord-oost moeson van december tot april.

> Visa | Visum


Engelse vlag Info is from 2009! A visa for Myanmar is available for $20,- and allows you to stay in Myanmar for 28 days. Make sure you use your visa maximum 3 months after you received it back from the embassy. Visas are easy available in Bangkok.
Your passport needs to be valid for another 6 months from the day that you arrive in Myanmar.

Nederlandse Info is van 2009! Toeristenvisum aangevraagd in Nederland: €40,-.Geldigheid: 28 dagen. Na afgifte van het visum moet het binnen 3 maanden gebruikt worden. Binnen 4 dagen is het visum klaar. Het visum is ook verkrijgbaar in Bangkok, waar het aanzienlijk goedkoper is.
Bij aankomst in Myanmar dient het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

> Travel | Reizen


Dutch Embassy | Nederlandse Ambassade:
15 Soi Tonson, Ploenchit Road, Lumpini, Pathumwan, Bangkok
(0066)-(0)23095200
Emergency: (0066)(0)819201329
Open: mon-fri 09.00-12.00 (on appointment | op afspraak)
Internet: www.mfa.nl/ban

> Particularities | Bijzonderheden


1000 Kyat is 1 DollarNederlandse vlag Door de internationale sancties zijn er in Myanmar geen pintransakties mogelijk met buitenlandse banken. Neem genoeg dollars mee om te wisselen voor de lokale munteenheid, de Kyat (tsjat). Zorg ervoor dat de biljetten er onberispelijk uit zien en van een recente datum zijn. Als er maar een klein vlekje op zit of een enkele vouw worden ze niet geaccepteerd.
Het loont om een beetje rond te shoppen als je geld wil wisselen. Op straat vind je vaak de beste koers, maar hier is oplichting een risico. Let dus goed op als je geld wisselt op straat.

> Highlights


Nederlandse vlag De kans is groot dat je per vliegtuig arriveert op de luchthaven van hoofdstad Yangon. In deze stad lijkt de tijd jaren te hebben stil gestaan en er is nog niet erg veel verkeer, zeker niet als je bedenkt dat dit een hoofdstad is. Wat er rijdt is oud, antiek eigenlijk. We hebben ons werkelijk vergaapt aan waar de Birmezen nog in rond rijden. De mooiste attraktie is hier zonder twijfel de prachtige, gouden Schwedagon Paya. Helaas staat de pagode regelmatig in de steigers voor onderhoud, zo ook toen wij er waren.
Reden voor een tussenstop op weg naar het noorden is Pyay, waar je jezelf eeuwen terug in de tijd waant als je in een ossenkar door de lang vergeten stad Thayekhittaya hobbelt. In nabijgelegen Schwedaung is de enige Taxi in Mingunbebrilde Buddha ter wereld te zien, maar de stad zelf heeft ook de nodige bezienswaardigheden, zoals de Sehtatgyi Buddha.
Niet te missen als je eenmaal in Myanmar bent zijn de tempels van Bagan, een indrukwekkend geheel van ruim vierduizend stupa's in de verschillende stadia van verval
. Ook Mandalay is een must, maar blijf zeker niet alleen IN de stad, er net buiten is zoveel meer te zien: de slangentempel van Paleik, de gigantische stupa in Mingun en de oudheden van Inwa zijn er enkele van.
Voor wie wel wat frisse lucht kan gebruiken na een paar dagen in de smog van Mandalay is Hsipaw een aangename plek waar je heerlijk kunt wandelen in de natuur.
Maar DE attraktie van Myanmar is eigenlijk z'n ongelooflijk vriendelijke bevolking. Nergens hebben we zulke lieve, behulpzame mensen gezien als hier.

> Useful Links | Handige Links


Engelse vlag
Burma-Kepgaleria.Lap.hu Burma Link Collection from Hungary

Nederlandse vlag
Myanmar Startpagina
Boeddhisme Startpagina
Yangon naar Bagan Reisverslag
Mandalay Reisverslag

> Weather | Het Weer