MAGICPHOTOWORLD.COM

Israel > IsraŽl

> National flag of Israel | Nationale vlag van IsraŽl

flag Israel - vlag IsraŽl

> Map of Israel | Kaart van IsraŽl

map Israel - kaart IsraŽl

> Area | Oppervlakte


20.770 km≤

> Capital | Hoofdstad


Tel Aviv

> Population | Aantal Inwoners


7,2 Million

> Currency | Munteenheid


Israeli New Sheqel (Shekel)
5,50 NIS = 1 EUR

> Language | Taal


Engelse vlag Hebrew (official), Arabic (official) for the Arabic minorities and English as the most commonly used foreign language.

Nederlandse vlag Hebreeuws (officiŽel), Arabisch (officiŽel) voor de Arabische minderheden en Engels als de meest gebruikte vreemde taal.

> Climate | Klimaat


Engelse vlag Temperate, but hot and dry in southern and eastern desert areas.

Nederlandse vlag Gematigd, maar heet en droog in de zuidelijke en oostelijke woestijngebieden.

> Visa | Visum


Engelse vlag Info is from 2009! Most nationalities don't need a visa in advance, just your passport valid for at least six more months from the date of entry will do. Countries that DO need a pre-issued visa are the Central American countries, African countries (not South-Africa), India, Singapore and some of the former Soviet republics.
As soon as you leave the country you will be charged a departure tax (amount varies per border-crossing).

Nederlandse vlag Info is van 2009! De meeste nationaliteiten hoeven niet vooraf een visum te regelen, een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is op het moment dat je het land binnen komt is voldoende. Landen die WEL een visum nodig hebben zijn de landen in Centraal Amerika, Afrikaanse landen (niet Zuid-Afrika), India, Singapore en sommige van de voormalige Sovjet republieken.
Zodra je het land verlaat via een landsgrens moet je vertrekbelasting betalen (bedrag verschilt per grenspost).

> Travel | Reizen


Dutch Embassy | Nederlandse Ambassade:
Beit Oz, 13th floor, 14 Abba Hillel Street, Ramat Gan 52506 (Tel Aviv)
(00972) - 3 75 40 777
Open: mon-thu 09.00-12.30, fri 09.00-12.00 Internet: www.netherlands-embassy.co.il

> Particularities | Bijzonderheden


Nederlandse vlag Veel mensen denken dat reizen naar IsraŽl onveilig en zelfs levensgevaarlijk is. Dat is niet waar! Reizen naar de Gazastrook en sommige Palesteinse gebieden is gevaarlijk, maar in die gebieden mag je als toerist niet eens komen. Badplaats Eilat, hoofdstad Jeruzalem en alle plaatsen in het noorden van het land zijn gewoon veilig te bezoeken.
Waar we wel aan moesten wennen is dat je overal op straat militairen ziet, in uniform of in hun gewone kloffie, met enorme geweren over de schouder. Er is echter nooit ťťn situatie geweest waarin wij ons bedreigd of onveilig hebben gevoeld. Gewoon gaan dus, het is een prachtig land!

> Highlights


Nederlandse vlag Zelf zijn we alleen in Jeruzalem geweest, omdat we beperkt de tijd hadden tijdens ons bezoek aan IsraŽl. De stad was prachtig en bijzonder interessant en daarom zijn we er een volledige week gebleven.
Een bezoek aan de klaagmuur mag zeker niet ontbreken. De vele rituelen van de mensen zijn ook voor de niet-gelovigen boeiend om te zien. Ook de Heilig Graf Kerk is een must-see.
Voor wie wil kan er ook een wandeling worden gemaakt over de stadsmuur, of door de orthodoxe wijk Mea Shaerim, waar de Joodse gemeenschap nog net zo leeft als enkele eeuwen geleden. Het nemen van foto's en het aapjes kijken in groepen wordt hier niet gewaardeerd! (door wie zou het wel gewaardeerd worden?). Verder zijn er in Jeruzalem vele museums die een kijkje waard zijn en kun je naar het Graf van Oscar Schindler.

> Useful Links | Handige Links


Engelse vlag
Izrael-Kepgaleria.Lap.hu Israel Link Collection from Hungary

Nederlandse vlag
Travel Dodo Israel Travel Tips
Jeruzalem reisverslag

> Weather | Het Weer