MAGICPHOTOWORLD.COM

Kyrgyzstan > Kirgizstan, Kirgizië

> National flag of Kyrgyzstan | Nationale vlag van Kirgizstan

flag Kyrgyzstan - vlag Kyrgyzstan

> Map of Kyrgyzstan | Kaart van Kirgizstan

Map Kyrgyzstan - Kaart Kirgizstan

> Area | Oppervlakte


198.500 km²

> Capital | Hoofdstad


Bishkek

> Population | Aantal Inwoners


5,3 Million

> Currency | Munteenheid


Som
50 KGS = 1 EUR

> Language | Taal


Engelse vlag Kyrgyz (official), Uzbek, Russian (official) and few others.

Nederlandse vlag Kirgizs (officieel), Oezbeeks, Russisch (officieel) en enkele andere.

> Climate | Klimaat


Engelse vlag There is a dry continental to polar climate in the high Tien Shan mountain range; subtropical in the southwest (Fergana Valley); temperate in the northern foothill zone.

Nederlandse vlag Er heerst een droog continentaal tot pool-klimaat in het hoge deel van het Tien Shan gebergte; subtropisch in het zuidwesten (Fergana Vallei); gematigd in het noordelijke, lage heuvelland.

> Visa | Visum


Engelse vlag Info is from 2008! Visa for Kyrgyzstan are easy to get, as long as you know where to apply for one. In China you can only get them in Beijing or Urümqi, but you can also apply for a visa in the capitals of Uzbekistan or kazakstan. The costs for visa are about €50,- for a single entry.

Want to do like us and apply for a Kyrgyz visa in Beijing? To save you a big search... the complete address of the "best hidden embassy ever" is:

Embassy Kyrgyzstan in Beijing


2-7-1 Ta Yuan Diplomatic Office Building
14 Liangmahe Nan Lu in the Embassy Quarter
Embassador Sultanov Kamil likes to see a handwritten letter in which you explain why you want to visit his country, added to your visa-application form; plus a copy of your passport and Chinese visa.

Nederlandse Info is van 2008! Visa voor Kirgizië zijn niet moeilijk te krijgen, als je op de juiste plek bent. In China zijn de visa alleen in Beijing en Urümqi verkrijgbaar, maar ook in de hoofdsteden van Oezbekistan en Kazachstan kun je er één aanvragen. Een visum kost ongeveer €50,- voor 1 inreis.

Om iedereen die net als wij het visum aanvraagt in Beijing een enorme zoektocht te besparen... het (altijd onvolledig weergegeven) adres van de haast onvindbare ambassade is:

Ambassade Kyrgyzstan in Beijing


2-7-1 Ta Yuan Diplomatic Office Building
14 Liangmahe Nan Lu in de ambassadewijk
Ambassadeur Sultanov Kamil heeft graag een handgeschreven brief waarom je zijn land graag wil bezoeken bij het visum-aanvraagformulier, plus een kopie van je paspoort en Chinese visum.

> Travel | Reizen


Dutch Embassy | Nederlandse Ambassade:
62 Kosmonavtovstr., 8th Floor, office 801, Chubarymcrd 010000 Astana, Kazakstan
(007)-(0)317 297 4481/82
Open: mon-fri 9.00-13.00 & 13.30-17.30 uur
Internet: www.netherlands-embassy.kz

> Particularities | Bijzonderheden


Nederlandse vlag Kyrgyzstan is een bijzonder bergachtig land en dat maakt het reizen een tijdrovende bezigheid. Om ergens te komen moet je vaak een (hoge) bergpas over, via een smalle, slingerende weg.
Openbaar vervoer is er nauwelijks. Soms zijn er minibusjes, die vanaf het centrum van een plaats vertrekken, maar vaker zul je een plekje in een shared taxi moeten nemen. Ook liftend kom je een heel eind. De mensen zijn gewend andere mensen mee te nemen en voor een klein bedrag wordt je, vaak keurig voor de deur, op je plaats van bestemming gebracht.

> Highlights


Nederlandse vlag Man met Al Kapak mutsKyrgyzstan ofwel Kirgizië is een highlight op zich! Het land is hooggelegen en heeft behalve bergen, meren en rivieren een ontzettend vriendelijke en gastvrije bevolking. Wij vonden het er geweldig.
Wat zeker niet mag ontbreken bij een bezoek aan Kyrgyzstan zijn de markten van Osh en Karakol, de laatste is er alleen op zondag. De valleien rondom Karakol lenen zich uitstekend voor dagtrips of meerdaagse trekkings. Met name Jeti-Ogüz en Ak-Suu zijn zeer de moeite waard. Voor de echte natuurliefhebber is een tocht te paard of lopend naar Kol Ükök een aanrader en ook Song Kol is erg mooi en biedt volop mogelijkheden tot paardrijden of wandelen. De tocht naar de afgelegen Caravanserai Tash rabat gaat over uitgestrekt hoogland met besneeuwde toppen overal waar je kijken kunt.

> Useful Links | Handige Links


Nederlandse vlag
Kirgizie Startpagina Linkverzameling over dit prachtige land
Kirgizie Startkabel Meer Links
Osh naar Karakol Reisverslag
Kochkor Reisverslag

> Weather | Het Weer