MAGICPHOTOWORLD.COM

India

> National flag of India | Nationale vlag van India

flag India - vlag India

> Map of India | Kaart van India

map India - kaart India

> Area | Oppervlakte


3.287.590 km²

> Capital | Hoofdstad


New Delhi

> Population | Aantal Inwoners


1,1 Billion

> Currency | Munteenheid


Rupee
57 INR = 1 EUR

> Language | Taal


Engelse vlag English is the most important language for national, political, and commercial communication; Hindi is the national language and primary tongue of 30% of the people; there are 14 other official languages: Bengali, Telugu, Marathi, Tamil, Urdu, Gujarati, Malayalam, Kannada, Oriya, Punjabi, Assamese, Kashmiri, Sindhi, and Sanskrit; Hindustani is a popular variant of Hindi/Urdu spoken widely throughout northern India, but is not an official language.

Nederlandse vlag Engels is de belangrijkste taal voor nationale, politieke en zakelijke communicatie; Hindi is de nationale taal en moedertaal voor 30% van de bevolking; er zijn nog 14 andere officiële talen: Bengali, Telugu, Marathi, Tamil, Urdu, Gujarati, Malayalam, Kannada, Oriya, Punjabi, Assamees, Kashmiri, Sindhi, and Sanskrit; Hindoestaans is een erg populaire variant van het Hindi/Urdu en wordt door heel Noord-India gesproken, maar is geen officiële taal.

> Climate | Klimaat


Engelse vlag The Indian climate varies from tropical monsoon in the south to temperate in the north.

Nederlandse vlag Het Indiasche klimaat varieert van tropisch moeson klimaat in het zuiden tot gematigd in het noorden.

> Visa | Visum


Engelse vlag Info is from 2009! You can apply for a multiple entry visa with 6 month validity for €50,-. You must enter India within 3 months from the date of issue.
Your passport needs to be valid for another 6 months from the day that you leave India.

Nederlandse Info is van 2009! Een multiple entry visum met een geldigheid van 6 maanden is verkrijgbaar voor €50,-. Na afgifte van het visum moet het binnen 3 maanden gebruikt worden. Binnen een week is het visum klaar.
Bij vertrek uit India dient het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

> Travel | Reizen


Dutch Embassy | Nederlandse Ambassade:
6/50F Shanti Path, Chanakyapuri, New Delhi
(0091)-(011)2419 7600
Open: mon-thu 08.30-12.30 & 13.00-17.00 / fri 8.30-14.30
Internet: www.hollandinindia.org

> Particularities | Bijzonderheden


Reizen in India neemt veel tijd in beslag. De afstanden zijn groot en de gemiddelde snelheid van treinen en bussen is zelden hoger da vijftig kilometer per uur. Neem daarom voldoende tijd voor een reis en probeer niet te veel bestemmingen in één bezoek te proppen.

> Highlights


Nederlandse vlag Onze eerste kennismaking met India in Gorakhpur was stoffig, lawaaiig en vies, zeker na de rust en schone lucht in Nepal. Hawa Mahal in Jaipur Toch zijn we gebleven en kregen we het steeds meer naar onze zin, tot we uiteindelijk in Pushkar een tweede thuis vonden bij Shakti. Bij dit project voor straatkinderen hebben we met ontzettend veel plezier een maand geholpen.
Al eerder vonden we de sfeer in India bijzonder, zoals in pelgrimsstad Varanasi. Agra heeft veel te bieden, met als topper natuurlijk de Taj Mahal. Toch waren we pas echt op onze plek in Rajasthan: de sprookjesachtige bouwwerken van Jaipur en Udaipur, de kleurrijke kleding van de vrouwen in elke plaats weer, de dorpse rust van Bundi en de kastelen van Chittorgarh, Jodhpur en Jaisalmer.
Het prachtige, gouden licht, dat we nog nooit eerder hadden gezien, is wat voor ons India pas echt bijzonder maakt en de enthousiaste, zeer direkte mensen.

> Useful Links | Handige Linksindia.pagina.nl Veel interessante India links
rajasthan.startkabel.nl Rajasthan links
Uttar Pradesh reisverslag
Oost Rajasthan reisverslag
Zuid Rajasthan reisverslag
West Rajasthan reisverslag

> Weather | Het Weer