MAGICPHOTOWORLD.COM

Egypt > Egypte

> National flag of Egypt | Nationale vlag van Egypte

flag Egypt - vlag Egypte

> Map of Egypt | Kaart van Egypte

Map Egypt - Kaart Egypte

> Area | Oppervlakte


1.001.450 km²

> Capital | Hoofdstad


Cairo

> Population | Aantal Inwoners


83,1 Million

> Currency | Munteenheid


Egyptian Pound
7,50 LE = 1 EUR

> Language | Taal


Engelse vlag Arabic

Nederlandse vlag Arabisch

> Climate | Klimaat


Engelse vlag Egypt has a desert climate, which means there are hot, dry summers with moderate winters.

Nederlandse vlag Egypte heeft een woestijnklimaat, wat inhoudt dat de zomers heet en droog zijn en de winters gematigd.

> Visa | Visum


Engelse vlag Info is from 2009! Egyptian visa for most nationalities are for sale at the major airports and land- bordercrossings. You pay around $15,-, stick the visa in your passport and get it stamped at migrations.

Nederlandse Info is van 2009! Egyptische visa zijn voor de meeste nationaliteiten (waaronder Nederland) te koop op de grote luchthavens en bij de belangrijke lands-grensovergangen. Je betaalt ongeveer $15,-, plakt de sticker in je paspoort en zorgt dat het visum bij de douane wordt afgestempeld.

> Travel | Reizen


Dutch Embassy | Nederlandse Ambassade:
18, Hassan Sabri Street, Zamalek, Cairo, Egypt
(0020)-(0)2 2739 5500
Open: sun-thu 8:00 tot 15:30 uur
Internet: http://egypte.nlambassade.org/

> Particularities | Bijzonderheden


Nederlandse vlag Liegen en bedriegen staan hoog op onze lijst van irritaties wat Egypte betreft. Dagelijks werden we aangesproken door verkopers die een hele serie trucs open trokken om ons naar hun winkel te krijgen of in de taxi van een vriend. Na meer dan een jaar reizen kenden wij die trucs allemaal al wel en dus gingen we net als altijd in de negeerstand, maar dit wekte bij deze verkopers telkens weer aggressie op.
We hebben in Egypte geen dag meegemaakt dat er niet minstens één persoon ons probeerde te bedonderen met geld. Ook onze opmerkzaamheid op dit gebied leidde meer dan eens tot zeer boze en aggressieve reacties. Luxor spant wat dit betreft de kroon. Je kunt daar als individuele reiziger gewoon niet normaal over straat of normaal je boodschappen doen.

> Highlights


Nederlandse vlag Zoals gezegd zijn we niet erg te spreken over het gedrag van de Egyptische bevolking waarmee je als toerist te maken krijgt. Dit heeft ons verblijf in dit land zeker minder leuk gemaakt. Toch zijn de bezienswaardigheden Tempel oude Stad Abu op Elephantine Islandzeer de moeite waard en de vele oudheden maaktsen wat dat betreft (bijna?) alles goed.
In Cairo en omgeving is meteen al genoeg moois te zien. Het Egyptisch museum is een geweldige verzameling schatten. De piramides van Giza en de oudere exemplaren in Saqqara en Dashur zijn een fantastische kennismaking met de wereld van de farao's, maar ook de iets recentere geschiedenis is ruim vertegenwoordigd in Caïro. Zo is er de Ibn Tulun moskee, maar ook de Bein Al-Qasreen en de Northern Cemetery, waar de Islamitische bouwkunst te bewonderen valt.
In Aswan is het Nubische leven van dichtbij te zien op Elephantine Island of door het maken van een felukatocht op de Nijl. In de omgeving zijn de mooiste tempels van Egypte te zien: Abu Simbel, Kom Ombo en Edfu.
Ben je nog altijd niet tempelmoe kun je in Luxor genieten van de Karnaktempel. Daarnaast is de Koningsvallei een absolute must-see.
Voor iedereen die nog wel wat anders wil dan oudheden en geschiedenis biedt Dahab mogelijkheden voor duiken en snorkelen, woestijntochten naar de Colored Canyon of Mount Sinaï en een bijzonder relaxte sfeer.

> Useful Links | Handige Links


Engelse vlag
Egyiptom-Kepgaleria.Lap.hu Egypt Link Collection from Hungary

Nederlandse vlag
vdWeerd.net Mooi reisverslag met foto's en veel info over een groepsreis door Egypte
Egypte Startkabel Linkverzameling Egypte
Egypte Startpagina Belgische Startpagina
Egypte-Vakantie 2 Link
Afrika 2 Link Linkverzameling over alle Afrikaanse landen
Caïro Reisverslag
Aswan Reisverslag
Luxor naar Dahab Reisverslag

> Weather | Het Weer