MAGICPHOTOWORLD.COM

India

> National flag of India | Nationale vlag van India

flag India - vlag India

> Map of India | Kaart van India

map India - kaart India

> Area | Oppervlakte


3.287.590 km≤

> Capital | Hoofdstad


New Delhi

> Population | Aantal Inwoners


1,1 Billion

> Currency | Munteenheid


Rupee
57 INR = 1 EUR

> Language | Taal


Engelse vlag English is the most important language for national, political, and commercial communication; Hindi is the national language and primary tongue of 30% of the people; there are 14 other official languages: Bengali, Telugu, Marathi, Tamil, Urdu, Gujarati, Malayalam, Kannada, Oriya, Punjabi, Assamese, Kashmiri, Sindhi, and Sanskrit; Hindustani is a popular variant of Hindi/Urdu spoken widely throughout northern India, but is not an official language.

Nederlandse vlag Engels is de belangrijkste taal voor nationale, politieke en zakelijke communicatie; Hindi is de nationale taal en moedertaal voor 30% van de bevolking; er zijn nog 14 andere officiŽle talen: Bengali, Telugu, Marathi, Tamil, Urdu, Gujarati, Malayalam, Kannada, Oriya, Punjabi, Assamees, Kashmiri, Sindhi, and Sanskrit; Hindoestaans is een erg populaire variant van het Hindi/Urdu en wordt door heel Noord-India gesproken, maar is geen officiŽle taal.

> Climate | Klimaat


Engelse vlag The Indian climate varies from tropical monsoon in the south to temperate in the north.

Nederlandse vlag Het Indiasche klimaat varieert van tropisch moeson klimaat in het zuiden tot gematigd in het noorden.

> Visa | Visum


Engelse vlag Info is from 2012! You can apply for a multiple entry visa with 6 month validity for around €50,-. After leaving India, there must be at least 2 months elapse before the next entry may take place. This includes a multiple entry visa, which it increasingly difficult to obtain. You must enter India within 3 months from the date of issue.
Your passport needs to be valid for another 6 months from the day that you leave India.

Nederlandse Info is van 2012! Een single entry visum met een geldigheid van 1 tot 6 maanden (standaard maximaal 3) is verkrijgbaar voor €64,50. Na het verlaten van India, moet er minimaal 2 maanden tijd verstrijken voor een volgende inreis mag plaatsvinden. Dit geldt ook voor een multiple entry visum, die overigens steeds lastiger te krijgen zijn. Na afgifte van het visum moet het binnen 3 maanden gebruikt worden. Binnen een week is het visum klaar.
Bij vertrek uit India dient het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

> Travel | Reizen


Dutch Embassy | Nederlandse Ambassade:
6/50F Shanti Path, Chanakyapuri, New Delhi
(0091)-(011)2419 7600
Open: mon-thu 08.30-12.30 & 13.00-17.00 / fri 8.30-14.30
Internet: www.hollandinindia.org

> Particularities | Bijzonderheden


Engelse vlag Traveling India is time consuming. Distances are huge and the average speed of trains and buses is rarely more than fifty kilometers an hour. So always allow enough time for a journey and try not to plan too many destinations in one visit.

Reizen in India neemt veel tijd in beslag. De afstanden zijn groot en de gemiddelde snelheid van treinen en bussen is zelden hoger dan vijftig kilometer per uur. Neem daarom voldoende tijd voor een reis en probeer niet te veel bestemmingen in ťťn bezoek te proppen.

> Highlights


Engelse vlag Onze eerste kennismaking met India in Gorakhpur was stoffig, lawaaiig en vies, zeker na de rust en schone lucht in Nepal. Toch zijn we gebleven en kregen we het steeds meer naar onze zin, tot we uiteindelijk in Pushkar een tweede thuis vonden bij Shakti. Bij dit project voor straatkinderen hebben we met ontzettend veel plezier een maand geholpen.
City Palace UdaipurAl eerder vonden we de sfeer in India bijzonder, zoals in pelgrimsstad Varanasi. Agra heeft veel te bieden, met als topper natuurlijk de Taj Mahal. Toch waren we pas echt op onze plek in Rajasthan: de sprookjesachtige bouwwerken van Jaipur en Udaipur, de kleurrijke kleding van de vrouwen in elke plaats weer, de dorpse rust van Bundi en de kastelen van Chittorgarh, Jodhpur en Jaisalmer.
Het prachtige, gouden licht, dat we nog nooit eerder hadden gezien, is wat voor ons India pas echt bijzonder maakt en de enthousiaste, zeer direkte mensen.

Daarom keerden we na ons eerste bezoek terug. In het zuiden zijn de prachtige koloniale bouwwerken van Mysore zeer de moeite waard. In Badami vindt je, behalve rust, ook geweldig mooie, eeuwenoude grottempels, terwijl de Gol Gumbaz alleen al de moeite waard is voor een bezoek aan Bijapur. Nog verder zuidwaarts, in Tamil Nadu, maakten vooral de Sri Meenakshi tempel van Madurai en de koeien op het strand van Mamallapuram indruk. In Kerala zijn de theeplantages van Munnar een must-see en vergeet zeker niet om een Kathakali voorstelling bij te wonen. In Varkala is het heerlijk bijkomen aan het heerlijke strand, zonder massa's andere toeristen, of hordes nieuwsgierige IndiŽrs.

Bij een derde reis bezochten we Madhya Pradesh, waar de prachtige, oude gebouwen in Orccha indruk maakten. Hawa Mahal in JaipurDe tempels van Khajuraho en het fort van Gwalior zijn ook zeer de moeite waard, maar het waren toch ook hier weer de prachtige mensen die het zo bijzonder maakten.

Nederlandse vlag Onze eerste kennismaking met India in Gorakhpur was stoffig, lawaaiig en vies, zeker na de rust en schone lucht in Nepal. Toch zijn we gebleven en kregen we het steeds meer naar onze zin, tot we uiteindelijk in Pushkar een tweede thuis vonden bij Shakti. Bij dit project voor straatkinderen hebben we met ontzettend veel plezier een maand geholpen.
Al eerder vonden we de sfeer in India bijzonder, zoals in pelgrimsstad Varanasi. Agra heeft veel te bieden, met als topper natuurlijk de Taj Mahal. Toch waren we pas echt op onze plek in Rajasthan: de sprookjesachtige bouwwerken van Jaipur en Udaipur, de kleurrijke kleding van de vrouwen in elke plaats weer, de dorpse rust van Bundi en de kastelen van Chittorgarh, Jodhpur en Jaisalmer.
MunnarHet prachtige, gouden licht, dat we nog nooit eerder hadden gezien, is wat voor ons India pas echt bijzonder maakt en de enthousiaste, zeer direkte mensen.

Daarom keerden we na ons eerste bezoek terug. In het zuiden zijn de prachtige koloniale bouwwerken van Mysore zeer de moeite waard. In Badami vindt je, behalve rust, ook geweldig mooie, eeuwenoude grottempels, terwijl de Gol Gumbaz alleen al de moeite waard is voor een bezoek aan Bijapur. Nog verder zuidwaarts, in Tamil Nadu, maakten vooral de Sri Meenakshi tempel van Madurai en de koeien op het strand van Mamallapuram indruk. In Kerala zijn de theeplantages van Munnar een must-see en vergeet zeker niet om een Kathakali voorstelling bij te wonen. In Varkala is het heerlijk bijkomen aan het heerlijke strand, zonder massa's andere toeristen, of hordes nieuwsgierige IndiŽrs.

Bij een derde reis bezochten we Madhya Pradesh, waar de prachtige, oude gebouwen in Orccha indruk maakten. De tempels van Khajuraho en het fort van Gwalior zijn ook zeer de moeite waard, maar het waren toch ook hier weer de prachtige mensen die het zo bijzonder maakten.

> Useful Links | Handige Links


Engelse vlag
Karnataka travel journal
Tamil Nadu travel journal
Kerala travel journal


india.pagina.nl Veel interessante India links
India.Startkabel.nl Veel Nog meer links over India
rajasthan.startkabel.nl Rajasthan links
Uttar Pradesh reisverslag
Oost Rajasthan reisverslag
Zuid Rajasthan reisverslag
West Rajasthan reisverslag
Karnataka reisverslag
Tamil Nadu reisverslag
Kerala reisverslag

> Weather | Het Weer


> Meer Info/ More Info


Want to know more? Check our Travel Journal and Photos from India.

Nieuwsgierig geworden? Lees ook ons Reisverhaal over India en bekijk de Foto's.